eerste galop - evenwicht vinden: 

Terug naar sport

Veel ruiters zijn bang als het paard voor het eerst in galop gaat. Om u op uw gemak te voelen en niet krampachtig te rijden, moet u uw evenwicht zien te vinden en weten hoe de gang te vertragen en hoe in een vloeiende beweging in de draf terug te keren.

Galopperen: een fantastisch gevoel.
Wanneer u voor het eerst gaat galopperen is het best om dit aan de longe te doen. Druk uw benen goed aan en ga in draf. Sluit ze nog beter aan en ga stevig in het zadel zitten om het paard aan te zetten tempo te maken. De rij-instructeur moedigt het paard tegelijkertijd aan om in galop te gaan.

Probeer uw bovenlijf te ontspannen zodra u aan het ritme gewend bent. Ga goed rechtop zitten in een ontspannen houding met de heupen los. Probeer uw bekken lichtjes naar voren te draaien, probeer wat mee te gaan met de beweging. Als u weer naar draf wil gaan dient u eerst weer rechtop te zitten en een beetje naar achteren te leunen.

Probeer je niet krampachtig aan de teugels vast te houden, want als u te hard aan de mond trekt gaat het paard terug in draf of hij probeert de teugels uit je handen te rukken. U loopt dan het gevaar over zijn hoofd heen afgeworpen te worden!
Probeer u over de angst heen te zetten en te ontspannen: galop is de snelste van alle gangen van het paard, maar daarom niet de minst comfortabele. Bij het rijden in een manege onder leiding van een instructeur brengt de galop niet meer moeilijkheden met zich mee dan de draf.

Top